Restaurante Brasov

In vizita la restaurant Trattorian Artisan Food din Brasov

Exista multe restaurante cu specific italienesc si mediteranean in Brasov insa cu siguranta printre primele in ceea ce priveste calitatea preparatelor si servirea se regaseste Trattorian Artisan Food situat in Piata George Enescu nr. 14 – 15.

Aici, inca de la intrare, ne-a uimit modul inedit in care se imbina simplitatea si naturaletea cu elemente ale contemporanului industrializat. Rafinamentul localului este unul aparte, clientul avand posibilitatea sa identifice adevarate oaze de decor ce provoaca imaginatia, totul conlucrand spre imbogatirea experientei culinare.

Din meniul variat ce ne-a fost pus la dispozitie, am ales doua feluri principale si un desert care sa surprinda, pe cat se poate, esenta italieneasca. Prima optiune a fost o Pizza con Tonno printre ingredientele de baza regasindu-se sosul de tomate, mozzarella, ceapa, lamaie si, desigur, ton. Cea de-a doua optiune a constat dintr-un pui a carui denumire in meniu are rezonanta cinematografica (The Italian Chicken Job). Astfel, ne-am putut bucura de un piept de pui in compania caruia au fost adaugati ardei capia dar si o portie de orez cu ulei de masline si otet balsamic.

La desert am savurat Chocolate Tagliatelle adica tagliatelle la care s-au adaugat cacao, sos de vanilie si zmeura.

Restaurantul este un loc foarte bun si pentru degustarea unui vin de calitate in compania jumatatii dumneavoastra, a prietenilor sau a familiei iar oferta este foarte bogata variind de la soiuri autohtone pana la cele internationale.

Mai mult, cei ce sunt impatimiti ai specialitatilor din peste vor descoperi aici preparate precum fillet de dorada, somon la gratar, dar si unele mai exotice precum tentacule de caracatita in sos rosu sau inele de calamar.

In meniu veti mai putea gasi si preparate din porc, vita sau miel. Printre exemple regasim friptura Black Angus sau cotlete de miel. Pentru iubitorii salatelor localul ofera, printre altele, Salata Cezar adica foi de salata cu piept de pui sau somon si parmezan sau exotica Salata cu inele de calamar.

La capitolul desert veti regasi si Tiramisu cu fructe de padure sau Lava cake.

Pentru final am considerat potrivit sa citam un mesaj ce apare pe unul din peretii restaurantului si care insumeaza cu adevarat atmosfera si preparatele ce sunt servite, anume: “Our food loves back our happy guests.” Va recomandam sa treceti pragul acestui local si suntem siguri ca veti deveni clienti fideli ai acestuia unde mancarea buna si atmosfera relaxanta va vor imbogati trupul si sufletul deopotriva.


Adresa restaurant: Piața George Enescu 14-15, Brasov

Nota de plata:

  • Pizza con Tonno - 25 lei
  • The Italian Chicken Job - 25 lei
  • Chocolate Tagliatelle - 15 lei